Overzicht van de aanwezige artikelen

Gewenste overzicht:

Invloed van externe factoren

Bij het fokken leren we hoe e.e.a. zit met de erfelijkheid. Sommige leren hiervoor trucjes aan, anderen verdiepen zodanig in de genetica dat ze alle genetische eigenschappen van kleuren kennen en weten hoe dit werkt. Maar er zijn ook eigenschappen van buitenaf die invloed hebben op de door ons gefokte dieren. 

Dit wordt ook wel met de moeilijke naam epigenetica aangeduid. Epigenetica betekent letterlijk “rondom het DNA”. De naam is door de Engelse bioloog Conrad Waddington in 1942 bedacht en zijn idee was dat ervaringen en leefomstandigheden van dieren de erfelijke materiaal kunnen beïnvloeden. Epi komt uit het Grieks en staat voor iets wat boven of achter de genetica ligt.

Erkenningen 2017

Dit artikel gaat over de erkenningen 2017 zoals de Russisch Blauw Agouti tamme rat en de Rex beharing bij de Syrische hamster.

Exoknaag 4 december 2016

Kort verslag van Exoknaag 4 december 2016 inclusief uitslagen en link naar de foto's.

Verslag over N.K.V. Bokaal gehouden op 17 april 2016

Op zondag 17 april 2016, was het weer zover. N.K.V. Bokaal of beter bekend bij sommige als Exoknaag heeft weer plaats gevonden. Ikzelf ging er voor de eerste keer staan met een tafel en voor de tweede keer dat ik er naartoe ging. Als Belgische deelneemster ging ik ook meedoen aan de show. Voor mij de aller eerste keer.

Uitslag Championshow 2016

Hier kan je de uitslag van de Championshow gehouden in januari 2016 vinden.

Uitnodiging IJsselmuiden Show op zaterdag 11 Juni 2016

Voor de eerste keer zal er tijdens de Ijsselmuiden Show in Ijsselmuiden een show plaatsvinden in combinatie met de NCC en de NKV. De show wordt dit jaat alweer voor de 7e keer georganiseerd door de NCC, en dit jaar zal voor de eerste keer de NKV aanschuiven. De show zal plaatsvinden op een prachtige locatie, namelijk in de manage van de Stichting Paardrijden Gehandicapten IJsselmuiden.