Overzicht van de aanwezige artikelen

Gewenste overzicht:

Exoknaag 4 december 2016

Kort verslag van Exoknaag 4 december 2016 inclusief uitslagen en link naar de foto's.

Verslag over N.K.V. Bokaal gehouden op 17 april 2016

Op zondag 17 april 2016, was het weer zover. N.K.V. Bokaal of beter bekend bij sommige als Exoknaag heeft weer plaats gevonden. Ikzelf ging er voor de eerste keer staan met een tafel en voor de tweede keer dat ik er naartoe ging. Als Belgische deelneemster ging ik ook meedoen aan de show. Voor mij de aller eerste keer.

Uitslag Championshow 2016

Hier kan je de uitslag van de Championshow gehouden in januari 2016 vinden.

Uitnodiging IJsselmuiden Show op zaterdag 11 Juni 2016

Voor de eerste keer zal er tijdens de Ijsselmuiden Show in Ijsselmuiden een show plaatsvinden in combinatie met de NCC en de NKV. De show wordt dit jaat alweer voor de 7e keer georganiseerd door de NCC, en dit jaar zal voor de eerste keer de NKV aanschuiven. De show zal plaatsvinden op een prachtige locatie, namelijk in de manage van de Stichting Paardrijden Gehandicapten IJsselmuiden. 

Exoknaag / NKV Bokaal 2016

Foto's en impressie van de N.K.V. Bokaal gehouden op 17 april 2016.

Erkenningen 2016

De fokkers voor de aanvraag van een voorlopige erkenning waren dit jaar goed op tijd en gelukkig kwamen ook de vragen met betrekking tot de nieuwe erkenningen ruim op tijd binnen zodat ik (Anneke) de fokkers door de gehele problematiek van het aanvragen en de papierhandel heb kunnen helpen. Helaas voor één inzender uit het buitenland kwam haar aanvraag veel te laat binnen. Gelukkig betrof het hier een ervaren fokster die er begrip voor had en haar aanvraag komend jaar zal in dienen. De bestuur van de NKV vind het jammer dat er erkenningen zijn aangevraagd buiten de NKV om, hierdoor hebben we zelf de dieren niet kunnen beoordelen van te voren en geen goed advies naar de standaardcommissie kunnen geven.

Uitslag keuring bij de vereniging 'De Eendracht' te Venlo

Hier vind je de uitslag van de gehouden keuring bij de vereniging 'De Eendracht' te Venlo. De keuring werd gehouden op 31 oktober 2015.

Verslag over N.K.V. Bokaal gehouden op 6 december 2015

De weken voor de show druk geweest met alles invoeren voor de show, sommige avonden zelfs nachtwerk geworden. Wat gaat er toch altijd veel tijd in zitten in het secretariaat, en jammer dat sommige inzenders dat niet inzien. 

Vanochtend vroeg opstaan om 6 uur. Om kwart voor zeven in de auto op weg naar Beuningen om de catalogus op te halen. Die lag daar klaar bij vrienden van me, die het nog op het laatste moment geregeld hebben dat het gedrukt werd. De drukker had echter een fout gemaakt met het in elkaar nieten dus mijn vrienden hebben het zelf nog uit elkaar gehaald en weer goed vast geniet. 

Uitslag N.K.V. Bokaal december 2015

Hier kan je de uitslag / catalogus met predikaten vinden van de gehouden N.K.V. Bokaal 6 december 2015

Merle, een curieuze kleurslag

Op de clubdag van de N.K.V., gehouden op zaterdag 5 september 2015, heeft Roxanne Baas een presentatie gehouden over de mutatie Merle dat bij de kleurmuis voorkomt. Bij deze presentatie heeft zij diverse kleurmuizen in de kleurslag Merle en Roan laten zien en toegelicht hoe genetisch het ongeveer in elkaar zit en hoe je als fokker het beste mee kan fokken. In dit artikel is de presentatie opgenomen.