Verslag Clubdag N.K.V. gehouden op 8 juni 2013

Een uitzonderlijke geslaagde dag met alles erin wat een knaagdierenliefhebber kan wensen. Een vlotte vergadering, veel uitwisselingen van ervaringen tussen de fokkers met een overdosis aan zon en een lekkere barbecue.

Dit waren de ingrediënten vooraf om het 40-jarige bestaan van de vereniging te vieren.

Doordat Lydia Donkersteeg niet meer werkzaam is op het Groenhorst College (PTC+) in Barneveld, zij is in Januari geëmigreerd naar Zweden, moest er uitgeweken worden naar een alternatieve plek om onze clubdag en ALV te houden. Besloten werd door het bestuur om de clubdag bij ons in het dierenverblijf te houden. En we hebben dat geweten ..10 minuten voor de eerste leden kwamen waren wij pas klaar om het een en ander representatief te tonen.


Taart gebakken door Nicolette van de Waal-Koene

Nadat eerst iedereen een rondje tussen de dieren door gelopen had en iedereen elkaar begroet had, was het om half elf tijd voor de vergadering. Omdat het zo'n mooi weer was hebben wij dit lekker in het zonnetje gedaan.

De voorzitter zei snel door de noodzakelijke onderwerpen heen te gaan zodat er voldoende tijd zou zijn voor de presentatie nieuwe stijl en het feestelijke programma daarna. Peter Janssen ging nog eens in op de N.K.V. nieuwe koers en vroeg om reacties van de leden. Er kwamen verschillende vragen hoe nou precies sommige dingen in elkaar steken. Het overgrote deel van de aanwezigen gaf zijn goedkeuring voor de toekomst van de vereniging. Er waren twee bestuursplekken vacant en die diende nog ingevuld te worden. Nicolette van der Waal-Koene werd gekozen als bestuurslid en even later werd bekend dat ik de nieuwe voorzitter zou worden. Ik ben apetrots dat ik met een grote overmacht van stemmen het vertrouwen van de aanwezige heb gekregen. Ik sta te popelen om als voorzitter maar ook als meewerkend voorman deze klus te klaren voor ons. De vernieuwde club staat in de steigers en wij gaan samen met jullie dit inkleuren.

Na de vergadering was er tijd voor ons om een opstelling te maken voor de presentatie en uitleg hoe we het plan praktisch gaan uitvoeren. Peter Jansen had een geweldige mooie maar vooral een duidelijke presentatie gemaakt die via een laptop op een beeldscherm zou verschijnen. Hij had mij gevraagd om het een en ander voor te bereiden … maar dat had ik dus fout begrepen en dus een lekker begin als nieuwe voorman ..!! Gelukkig was er een papieren versie en die heb ik toen voorgelezen. We hebben daar nog even over geredetwist maar het was verder voor iedereen duidelijk.

Daarna werden er verschillende dierentafels klaar gezet waar de specialisten onder ons uitleg gaven waar mooie dieren aan moesten voldoen. Er werd heerlijk geklept over waar het ons allemaal om te doen is "gezonde showdieren". Rond 3 uur stak ik de barbecue aan en rond 4 uur was iedereen heerlijk aan het smullen van het heerlijke eten en drinken. Rond 6 uur gingen wij weer na huis met een voldaan gevoel! Wat ons betreft houden we er een jaarlijkse barbecue aan over.

René Bastiaans

P.s.: René vergeet het verhaal over de beamer! Voor de presentatie was op de clubdag een beamer geregeld. Want die moest er zijn! En natuurlijk was die geregeld! Echter ... iedereen vergat dat er ook een laptop of computer aanwezig moest zijn! Oeps!