Nederlandse Knaagdierenfokkers Vereniging (N.K.V.)

De N.K.V is een landelijk opererende vereniging die als doel heeft om het plezier in het houden en fokken van kleine knagers te bevorderen. De N.K.V geeft daarom aan haar leden veel informatie, helpt (beginnende en meer ervaren) fokkers aan goede dieren. De soorten kleine knagers die onder de het gebied van N.K.V. vallen zijn de tamme rat, Syrische hamster (of goudhamster zoals deze vaak genoemd wordt), gerbils (of woestijnratjes), kleurmuizen en verschillende soorten dwerghamsters (waaronder de Russische, de Chinese en de Campbelli).

De N.K.V. organiseert verschillende keren per jaar een show, waar leden hun dieren door erkende keurmeesters kunnen laten keuren. Maar meer belangrijk van shows is natuurlijk het elkaar ontmoeten, informatie en dieren uit kunnen wisselen tussen liefhebbers en fokkers. Daarnaast wordt er jaarlijks een clubdag voor leden gehouden die bedoeld is om nieuwe informatie over kleine knagers met elkaar te delen. En vanzelfsprekend zijn deze dagen zeer gezellig! Informatie wordt ook doorgegeven via deze website en via een Facebook pagina. Jaarlijks wordt voor leden ook een Jaarboek uitgegeven. De N.K.V. telt een paar honderd leden, waaronder ook een aantal in het buitenland: uit onder meer Duitsland, BelgiŽ, Polen en TsjechiŽ. Daaronder is een kleine groep van serieuze fokkers actief, die doelbewust fokken om een knaagdiersoort in stand te houden, te verbeteren of nieuwe variŽteiten te fokken. Maar verreweg de meeste leden zijn enthousiaste liefhebbers die ťťn of meerdere dieren houden en af en toe een nestje hebben.

Meer weten over de vereniging, onze hobby en/of onze dieren? Stuur ons een mail, bezoek onze facebook pagina, of kom eens langs op een keuring (zie de tentoonstellingsagenda op deze website). Onze leden zullen met enthousiasme over hun innemende hobby praten.

Of misschien zelfs al lid worden? Klik dan hier voor meer informatie.