Erkenningen 2017

Als eerste zijn we als standaardcommissie en als NKV blij met de vele aanvragen voor erkenningen dit jaar. Echter willen we erop wijzen dat de reglementen hiervoor goed doorgelezen moeten worden. Het inzenden van dieren voor erkenning via een andere fokkersnummer is NIET toegestaan.

Tamme rat

De tamme rat in Russisch blauw is definitief erkend per 01-04-2017. Echter een kleine opmerking over de verzilvering deze kan iets rijker, zonder witte/zilver kleurige haren en het mag niet te bruin worden. René Bastiaans proficiat met de behaalde erkenning.

De tamme rat in Russisch blauw-agouti werd voorgedragen voor erkenning door René Bastiaans. De kleur is mooi in dek- en onderkleur maar er moet aandacht gehouden worden op het vormen van vlekken. Voorlopig erkend tot 1-4-2019.Syrische hamster

De Syrische hamster in Rex beharing is definitief erkend per 1-4-2017. Er moet aandacht geschonken en gehouden worden aan de langere granharen die uitsteken. Rianne Hin proficiat met de behaalde erkenning.

De Syrische hamster in Chocolade (donker) is definitief erkend per 1-4-2017. Er moet opgelet worden dat de donkere chocolade kleur overal dezelfde dek- en onderkleur behoud. Joep Vrijhof proficiat met de behaalde erkenning.

De voorlopige erkenning van de Syrische hamster in Chocolade (licht) is ingetrokken per 1-4-2017. Deze kleur laat een instabiele kleur zien met vele variaties in chocolade en daarom is de erkenning ingetrokken.

De Syrische hamster in Roest werd door Joep Vrijhof aangevraagd. Deze kleur is voorlopig erkend per 01-04-2017.

De voorlopige erkenning van de Syrische hamster in Donkergrijs is verlengd met een jaar tot 01-04-2018. De kleur liet nog iets te veel verschil in kleur zien. De dekkleur kon iets donkerder en wat minder bruin/beige kleur laten zien.

De aangevraagde erkenning voor de Syrische hamster in Geelwildkleur is afgewezen. Dit doordat er geen eenheid was in kleur bij de ingezonden dieren. Tevens was er een te zware ticking op de rug te zien. Ook moet er een duidelijk verschil blijven tussen de reeds ander erkende kleuren.

Campbelli dwerghamster

De Campbelli dwerghamster in Blauw-wildkleur is definitief erkend per 1-4- 2017. De blauw-wildkleur liet een mooie kleur zien. Echter zijn er nog behoorlijke verschillen in type, bouw, kop, ogen en oren. Ook de lengte van de beharing kan vaak iets langer. Let erop dat de mooie zachte kleur behouden blijft. Mark Hissink proficiat met de behaalde erkenning.