Overzicht van de verslagen en uitslagen

Gewenste overzicht:

Ledenuitje zondag 27 mei 2018

De dag begon al goed met een heerlijk en warm zonnetje. 

Toen we aankwamen waren er al een paar bekende aanwezig, dus dat was gelijk lekker kletsen en foto’s maken van elkaar. In plaats van dat iedereen consumptiebonnen zou krijgen voor koffie/frisdrank en gebak naar eigen keus, kregen we te horen dat in plaats daarvan de rondleiding gratis was en iedereen mee kon. Dit omdat er maar weinig leden zich hadden aangemeld voor het uitje. 

Avonturen in IJsselmuiden

Voor mij de eerst keer ‘’IJsselmuiden’’ en naar ik begreep waarschijnlijk ook de laatste. Vroeg in de ochtend verzamelde wij ons in de paardenbak bij manege SPGIJ om alle ongeveer 80 kleine knagers op te stellen voor de keuring. Onder het genot van een kopje koffie met huisgemaakte lekkernij installeerde iedereen zich met een stoeltje dicht om de keurmeesters. 

Verslag ledenvergadering en clubdag

De Algemene Ledenvergadering en aansluitend de ledendag gehouden op 29 april j.l. was heel erg gezellig. Het werd gehouden in het clubhuis “de Havik” in Sliedrecht waar mijn man en ik veel achter de bar staan als vrijwilliger vanuit de vogelvereniging. 

Exoknaag 4 december 2016

Kort verslag van Exoknaag 4 december 2016 inclusief uitslagen en link naar de foto's.

Verslag over N.K.V. Bokaal gehouden op 17 april 2016

Op zondag 17 april 2016, was het weer zover. N.K.V. Bokaal of beter bekend bij sommige als Exoknaag heeft weer plaats gevonden. Ikzelf ging er voor de eerste keer staan met een tafel en voor de tweede keer dat ik er naartoe ging. Als Belgische deelneemster ging ik ook meedoen aan de show. Voor mij de aller eerste keer.

Uitslag Championshow 2016

Hier kan je de uitslag van de Championshow gehouden in januari 2016 vinden.

Uitnodiging IJsselmuiden Show op zaterdag 11 Juni 2016

Voor de eerste keer zal er tijdens de Ijsselmuiden Show in Ijsselmuiden een show plaatsvinden in combinatie met de NCC en de NKV. De show wordt dit jaat alweer voor de 7e keer georganiseerd door de NCC, en dit jaar zal voor de eerste keer de NKV aanschuiven. De show zal plaatsvinden op een prachtige locatie, namelijk in de manage van de Stichting Paardrijden Gehandicapten IJsselmuiden. 

Exoknaag / NKV Bokaal 2016

Foto's en impressie van de N.K.V. Bokaal gehouden op 17 april 2016.

Uitslag keuring bij de vereniging 'De Eendracht' te Venlo

Hier vind je de uitslag van de gehouden keuring bij de vereniging 'De Eendracht' te Venlo. De keuring werd gehouden op 31 oktober 2015.

Verslag over N.K.V. Bokaal gehouden op 6 december 2015

De weken voor de show druk geweest met alles invoeren voor de show, sommige avonden zelfs nachtwerk geworden. Wat gaat er toch altijd veel tijd in zitten in het secretariaat, en jammer dat sommige inzenders dat niet inzien. 

Vanochtend vroeg opstaan om 6 uur. Om kwart voor zeven in de auto op weg naar Beuningen om de catalogus op te halen. Die lag daar klaar bij vrienden van me, die het nog op het laatste moment geregeld hebben dat het gedrukt werd. De drukker had echter een fout gemaakt met het in elkaar nieten dus mijn vrienden hebben het zelf nog uit elkaar gehaald en weer goed vast geniet. 

Uitslag N.K.V. Bokaal december 2015

Hier kan je de uitslag / catalogus met predikaten vinden van de gehouden N.K.V. Bokaal 6 december 2015

Uitslag Championshow 2015

Hier kan je de uitslag van de Championshow gehouden in 2015 downloaden.

Uitslag N.K.V. Bokaal december 2014

Hier kan je de uitslag van de N.K.V. downloaden gehouden in december 2014.

Verslag ALV en clubdag 2014

Op zondag 7 september 2014 was het dan eindelijk zover, de uitgestelde ledenvergadering en clubdag. Dit keer weer bij de fokkerij Rebas te Gassel. 's Ochtends om negen uur waren de eersten al druk bezig met de voorbereiding.

Een dagje Gallinova

Zaterdag 9 november was het weer D-day: een knaagdierkeuring bij Gallinova in Barneveld. Voor wie Gallinova niet kent: het is een kleine, maar bovenal een gezellige show. Tussen de kippen, dat wel, maar dat gekakel hoor je na verloop van tijd toch niet meer. Een show waar een KLN fokkerskaart (wat tegenwoordig dus eigenlijk niet meer dan een bondsnummer is) verplicht is en daarom als show bijna uitsluitend bezocht wordt door de "echte" fokkers. Maar dat maakt dan ook dat de gesprekken over de dieren als regel een hoog kwaliteitsgehalte hebben en je daar, als beginnend en gevorderd fokker, enorm veel kan leren.

Verslag A.L.V. en Clubdag N.K.V. 2013

Een uitzonderlijke geslaagde dag met alles erin wat een knaagdierenliefhebber kan wensen. Een vlotte vergadering, veel uitwisselingen van ervaringen tussen de fokkers met een overdosis aan zon en een lekkere barbecue.

Dit waren de ingrediënten vooraf om het 40-jarige bestaan van de vereniging te vieren.

Doordat Lydia Donkersteeg niet meer werkzaam is op het Groenhorst College (PTC+) in Barneveld, zij is in Januari geëmigreerd naar Zweden, moest er uitgeweken worden naar een alternatieve plek om onze clubdag en ALV te houden. Besloten werd door het bestuur om de clubdag bij ons in het dierenverblijf te houden. En we hebben dat geweten ..10 minuten voor de eerste leden kwamen waren wij pas klaar om het een en ander representatief te tonen.

40 jaar knaagdieren en daar stond hij dan de vernieuwde NKV show anno 2013!

Het begon in De Meern waar vier enthousiaste leden bedachten wat we konden organiseren om dit heugelijke feit te vieren. Gekozen werd voor een KKS of wel een Knaagdieren Knal Show!! Alles en iedereen werd hiervoor gemobiliseerd en samen werd de constructie in de steigers gezet. Via de organisatie VHM Events, die verantwoordelijk is voor Exoknaag, werd er een grote ruimte beschikbaar gesteld waar wij onze nieuwe keurmeestertafels konden stallen. Het werd een strakke van rij van 30 meter lang met daar tussen een centrale van het secretariaat. Later zouden hier 9 keurmeesters aan plaatsnemen. Ter eren van de oprichter ”wijlen” Gerry van Oosterhout verzonnen wij hiervoor een prijs die precies past bij het jubilerend doel. Daarmee was de NKV bokaal geboren!

Uitslagen N.K.V. Bokaal 2013

Dit zijn de uitslagen van de N.K.V. Bokaal 2013, gehouden op 7 april 2013.

Uitslag Gallinova gehouden op 10 november 2012

Dit is de uitslag van Gallinova gehouden op 10 november 2012.

NKV bij de informatiebeurs Diergeneeskundige faculteit Utrecht

Het gebeurt nou niet echt elke dag dat je de vraag krijgt of je als vereniging aankomend dierenartsen voorlichting wilt geven over kleine knagers op een infobeurs. Nou hebben liefhebbers van kleine knagers niet bepaald een hoge pet op over de kennis van dierenartsen over onze diergroep, dus het zou te gek zijn als we zo'n kans lieten liggen.

Uitslag Fokveedag 2012

Dit zijn de uitslagen van de keuring gehouden op de Fokveedag op 6 oktober 2012.

Verslag Fokveedag 2012

Om half 8 vertrok ik richting Hoornaar waar we vandaag een show zouden hebben tijdens de 100ste Fokveedagen. Een leuk evenement met veel randgebeuren. Zo waren er ook keuringen voor koeien, schapen, geiten en pony's. Wedstrijden dressuur en mennen. Maar niet alleen het grootvee werd gekeurd, ook voor wol en kaas was er een heuse wedstrijd aan de gang. Daarnaast waren er zeker zo'n 100 kramen met o.a. benodigdheden voor dieren, producten gemaakt van o.a. melk en wol, verdere toebehoren etc. En nog vele stands met bedrijven.

Thuisblijvers hebben ongelijk: de gezelligste clubdag sinds jaren!

Zaterdag 2 juni was de clubdag van onze vereniging. Op verzoek van leden enkele jaren geleden geïntroduceerd, los van de ALV. De datum staat vast: de eerste zaterdag in juni. Dus noteer maar vast voor volgend jaar ...

De clubdag is helaas matig bezocht, maar misschien mede daardoor ook wel uitermate gezellig geweest. Het is lang geleden dat ik op mijn horloge keek op een clubdag en tot mijn verbazing zag dat het al half 5 was. De tijd vloog om, en geen seconde heb ik mij verveeld. En dat geldt vermoedelijk ook voor de andere bezoekers. Het was zelfs moeilijk om met het programma aan te vangen want iedereen was druk in gesprek, dieren werden gekeurd, uitgewisseld en verhalen en wetenswaardigheden werden verteld.

Algemene Ledenvergadering N.K.V. en de gezellige middag

Vandaag, 17 maart 2012, hield de Nederlandse Knaagdierfokkers Vereniging (NKV, voorheen NMC) haar algemene ledenvergadering. Er werd stil gestaan bij de koers van NKV, de voorzitter Peter Jansen is afgetreden en Cees de Best is door de aanwezige leden gekozen al de nieuwe voorzitter. Ook zijn de te organiseren evenementen besproken.

Daarna hield Henry van Raaij een voordracht over de erfelijkheid bij de kleurmuizen. Henry begon eerst de termen en definities uit te leggen zoals o.a. wat een chromosoom is en wat dominant en recessief is.

Uitslag Championshow gehouden op 28 januari 2012

Dit zijn de uitslagen van de Championshow gehouden op 28 januari 2012.

Uitslag Gallinova gehouden op 12 november 2011

Dit zijn de uitslagen van Gallinova gehouden op 12 november 2011.

Verslag Gallinova 2011

Om 6 uur ging mijn wekker want vandaag was weer de jaarlijkse Gallinova show in Barneveld. Om kwart over 7 werd ik opgehaald door Fons om richting de show te vertrekken. De temperatuur werkte vandaag helaas niet erg mee en in de hal was het ook al niet erg warm. Gelukkig kwam het zonnetje door en werd het wat aangenamer.

Uitslag uitslag NKV-keuring Fokveedag Hoornaar gehouden op 1 oktober 2011

Dit zijn de uitslagen van de keuring gehouden op de Fokveedag te Hoornaar, gehouden op 1 oktober 2011.

Uitslagen Knagerfestijn 2011

Dit zijn de uitslagen van Knagerfestijn, gehouden op zaterdag 3 september 2011.

Uitslag Countryfair Aalten 25 juni 2011

Uitslag van de keuring gehouden op het evenement Countryfair 25 juni 2011.

Clubdag N.K.V. gehouden op 11 juni 2011

Iets over negen uur vertrok ik richting Barneveld met de gedachten dat ik één van de eersten zou zijn die daar ter plaatse zou arriveren. Maar aangekomen bleek dat niet zo te zijn: een heel groepje was al lekker met elkaar aan het kletsen. Een paar leden kwamen nog later, veroorzaakt door de file-ellende die wij in Nederland vaak kennen.

Cees de Best opende de clubdag door te vertellen dat we na de presentatie van Rolf Captijn over de Chinchilla's een open discussie gingen voeren of de diergroepen bij de vereniging N.K.V. uitgebreid moeten worden.

Uitslagen De Championshow 2011

Hier kan je de uitslagen van De Championshow, gehouden op 22 januari 2011, vinden.

Verslag H&O keuring gehouden op 5 maart 2011

Na een paar drukke dagen, was het dan ineens 5 maart, en die dag was er een Kleine Knagers keuring bij de Kleindiersportvereniging H&O te Den Helder. Vroeg uit de veren, want er moest toch nog even een laatste controle zijn, of er niets was vergeten. Om half negen kwamen de eerste inzenders zich al melden. En er zouden zowel nationaal als over onze landsgrenzen fokkers aanwezig zijn. Ook hadden er een paar Jeugdleden ingeschreven, die er ook al heel vroeg waren.

Uitslag Gallinova 13 november 2010

Uitslag Gallinova 2010, gehouden op 13 november 2010.

Kleine lokale show in Schoorl is heel gezellig!

Afgelopen zondag, 17 oktober, ben ik naar Schoorl getogen, om eens te kijken bij een lokale show waar Tonia een aantal NKV'ers had gestrikt om in te schrijven. Bij lokale shows heb ik altijd het beeld van een naargeestige ruimte: koud en gespeend van enige gezelligheid. Niets bleek minder waar: de locatie was een groot buurtcentrum, waar de show op een erg leuke manier was opgezet. De kleine knagers waren ondergebracht in een hoek met veel ramen, waardoor er (eindelijk) eens genoeg licht was om goed te keuren. Henry van Raaij en Mark Kalberg ontfermden zich over de ruim 120 (!!) dieren voor de keuring.

Uitslag Midden Veluwe Show 2010

Hierbij de uitslag van de Midden Veluwe Show, gehouden op 9 oktober 2010. De keurmeester was Anneke Vermeulen. Op deze show is iets heel unieks gebeurd. Saskia de Vries heeft namelijk op één keuring twee keer een U behaald!!

Verslag Clubdag 2010

Ondanks dat we ruimschoots op tijd van huis vertrokken en de TomTom bij ons hadden, waren Joep en ik zoals gewoonlijk weer een kwartier te laat. Gelukkig was de korte vergadering die aan het begin van de clubdag gepland stond nog niet begonnen en konden we nog net op tijd aanschuiven. Peter Jansen nam als nieuwe voorzitter het woord en in rap tempo werden de hamerstukken er doorheen gewerkt. Iedereen was het er gelukkig over eens dat de nieuwe statuten aangenomen konden worden, met als kleine kanttekening dat nog aan de notaris gevraagd zou worden wat de mogelijkheden zijn voor de vestigingsplaats.