Avonturen in IJsselmuiden

Voor mij de eerst keer ‘’IJsselmuiden’’ en naar ik begreep waarschijnlijk ook de laatste. Vroeg in de ochtend verzamelde wij ons in de paardenbak bij manege SPGIJ om alle ongeveer 80 kleine knagers op te stellen voor de keuring. Onder het genot van een kopje koffie met huisgemaakte lekkernij installeerde iedereen zich met een stoeltje dicht om de keurmeesters.De verrichtingen van de keurmeesters Anneke Vermeulen en Fons Verrijdt werden nauwlettend in de gaten gehouden door de knaagdier enthousiastelingen. Rond het middaguur waren alle kleine knagers geschouwd en begon er bij ons ook iets te knagen dus werd het tijd om voor de inwendige mens te zorgen, sommigen waren al vanaf 5 uur in de ochtend wakker en zeker toe aan een vette hap van de plaatselijke snackbar. Na deze welkome onderbreking bleek dat ook de keurmeesters waren voorzien van een lunch door de organisatie en begon voor ons het lange wachten op de prijsuitreiking, iets wat voor mij ook een nieuwe ervaring bleek te worden.

Tijdens dit wachten ging de cavia keuring onverminderd door en waren er onder anderen dieren met bijzonder weinig vacht te zien, iets wat mij deed denken aan het kapsel van een collega hamsterman. Uiteindelijk kwam het verlossende woord dat de prijsuitreiking zou starten gevolgd door de traditionele tombola echter niet voor dat iedereen zich gezamenlijk had ingespannen om de paardenbak weer op een paardenbak in plaats van een cavia en knaagdieren wijde om te toveren.

Er zijn veel prijzen uitgereikt in even zo veel categorieën maar wat mij betreft gaat de hoofdprijs toch echt naar Mense en Aly Bennink voor hun enthousiaste organisatie van deze dag. De cavia en knaagdieren wereld kon na een emotioneel woord van Mense weer opgelucht ademhalen want de jubileum editie van de Cavia en knaagdierendag IJsselmuiden, namelijk nummer 10 wordt wederom georganiseerd! Wij kijken nu onder het genot van een barbecue met een klein knaagdieren gezelschap tevreden terug op een onvergetelijke dag!

Karel van de Bildt