Exoknaag 4 december 2016

Het was een mooie goed lopende show die op tijd begon en op tijd eindigde. Bedankt voor allen die geholpen hebben, bedankt voor de hulp van schrijvers en aandragers. Dankzij jullie liep de show mede op rolletjes.

Ook een dankjewel voor de keurmeesters Aly, Anneke, Ronald en Bertus. De dieren zijn goed beoordeeld waar nodig. De prijsuitreiking was druk bezocht en het mooiste dier van de show was een Russische dwerghamster in Parel wildkleur van Gabriëlle Schouten. Dit dier werd door de keurmeesters unaniem gekozen als winnaar en verhoogd in predikaat naar F97.

Wij als bestuur hebben weer een hoop mooie dieren voorbij zien komen. Ook zijn we blij om te zien dat 95% van de inzenders zich gehouden heeft aan de nieuwe huisregels voor inzenden. Helaas bij de gerbils was er een die nog niet met de nieuwe regels bekend was. Hier zaten 3 dieren samen in één te klein hok. De regel is max. 2 dieren, waarbij er maar een gekeurd mag worden.

Bij de Campbelli dwerghamsters waren er 2 kooien met daarin 2 dieren te zien. Dit mag, maar dan mag er maar een gekeurd worden. Hier waren beide dieren ingezonden om te keuren.

Bij de Syren waren 4 kooitjes afgeplakt aan 3 kanten met folie. Dit is niet toegestaan en valt onder het herkenbaar maken van je kooien.

Bij de ratten waren er ook nog wat fouten. In diverse kooien waren hangmatten te zien. Ook waren er 10 kooien met daarin 2 dieren en in één waren er zelfs 3. Ook hier de regel is max. 2 dieren, waarbij er maar een gekeurd mag worden. En het is jammer dat het dan daardoor fout gaat en een dier niet gekeurd werd en gezien als absent.

Het bestuur heeft deze fouten dit keer door de vingers gezien de volgende show zullen we hier helaas niet meer mee akkoord kunnen gaan en de regels hanteren.

Al met al kijken we terug op een mooie show.

Wij wensen jullie fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

En hopen jullie allemaal weer te zien op de volgende show

Katja van Rossum en Roxanne Baas

Klik hier voor de catalgous inclusief predikaten.

Klik hier voor de foto's.