Fokkerskaart K.L.N., over het wat, waarom, hoe

Een fokkerskaart is een lidmaatschapsnummer van de vereniging Kleindier Liefhebbers Nederland, afgekort K.L.N. en wordt ook wel een fokkersnummer genoemd. Vroeger kregen leden van K.L.N. een kaart met daarop hun fokkersnummer. Door digitale revolutie is deze kaart verdwenen en gaat het nu puur om het lidmaatschapsnummer. Dit wordt nog steeds een fokkerskaart genoemd. Deze fokkerskaart heb jij nodig om dieren in te schrijven op keuringen die onder de vereniging K.L.N. vallen De vereniging K.L.N. is namelijk de overkoepelende organisatie en verzorgt de standaard en keurmeesters. Deze keurmeesters keuren op een keuring die onder de K.L.N. valt.

De vereniging N.K.V. organiseert per jaar meerdere keuringen. Deze kun je verdelen in clubkeuringen, promotiekeuringen en keuringen die onder de vereniging / bont K.L.N. vallen. En wanneer je aan een keuring georganiseerd door N.K.V. wilt meedoen die onder de vereniging K.L.N. valt, dan pas heb je een fokkerskaart nodig. Bij onze evenementen agenda staat bij elk evenement of er een fokkerskaart nodig is. Wil je voordat je een fokkerskaart aanschaft eerst weten hoe een keuring verloopt en of jij het wel leuk vindt? Doe dan eerst mee aan een show die niet onder de K.L.N. valt zoals de keuring die op Exoknaag georganiseerd wordt. Dan kan je later, wanneer je besluit om ook aan de andere keuringen mee te doen, alsnog een fokkerskaart aanvragen.

Attentie: De fokkerskaart staat los van de vereniging N.K.V. Je kunt zonder een fokkerskaart lid worden en aan clubkeuringen en promotiekeuringen meedoen.

Wanneer u een fokkerskaart wilt aanvragen, dan kan dat via de N.K.V. of via een plaatselijke vereniging (waar je dan ook lid van moet zijn).

Een fokkerskaart is geldig van 1 januari t/m 31 december van een kalenderjaar, f vanaf het tijdstip van opgave (en betaling van het resterende deel van het jaar). Ieder nieuw K.L.N. seniorlid dient tevens verplicht een abonnement te nemen op het maandblad Kleindiermagazine. Juniorleden zijn nog jeugdlid t/m het jaar waarin zij 17 jaar worden. Daarna worden deze leden aangemerkt als senior.

Contributie / kosten KLN fokkersnummer

Zie website KLN: https://www.kleindierliefhebbers.nl/kleindier-magazine/abonnementen

Hoe een fokkerskaart aan te vragen?

Nieuwe leden kunnen bij het digitale aanmeldformulier aangeven of zij ook een fokkerskaart wensen. De bestaande leden kunnen via het scherm "mijn gegevens" de fokkerskaart aanvragen of door middel van het sturen van een email aan onze secretaris (secretaris@kleineknaagdieren.nl). Zij regelt dan verder de aanmelding bij de K.L.N.

De betaling van de fokkerskaart wordt door de Nederlandse Kleindierenpublicaties B.V. geregeld. Betaling van de fokkerskaart gaat NIET via de N.K.V.

Opzeggen dient u te doen vr 15 november van het lopende jaar bij de secretaris van de vereniging. Dit geldt het gehele jaar ook voor eventuele adreswijziging en/of andere wijziging in de gegevens. Deze wijzigingen kunnen ook via het scherm "mijn gegevens" doorgegeven worden.

Heeft u nog vragen over de K.L.N. fokkerskaart dan kunt u contact met onze secretaris opnemen via secretaris@kleineknaagdieren.nl.