40 jaar knaagdieren en daar stond hij dan de vernieuwde NKV show anno 2013!

Het begon in De Meern waar vier enthousiaste leden bedachten wat we konden organiseren om dit heugelijke feit te vieren. Gekozen werd voor een KKS of wel een Knaagdieren Knal Show!! Alles en iedereen werd hiervoor gemobiliseerd en samen werd de constructie in de steigers gezet. Via de organisatie VHM Events, die verantwoordelijk is voor Exoknaag, werd er een grote ruimte beschikbaar gesteld waar wij onze nieuwe keurmeestertafels konden stallen. Het werd een strakke van rij van 30 meter lang met daar tussen een centrale van het secretariaat. Later zouden hier 9 keurmeesters aan plaatsnemen. Ter eren van de oprichter ”wijlen” Gerry van Oosterhout verzonnen wij hiervoor een prijs die precies past bij het jubilerend doel. Daarmee was de NKV bokaal geboren!

Via Facebook en de nieuwe website www.nkvbokaal.nl werd er door heel Nederland en ook daarbuiten veel bekendheid gemaakt. Tot twee weken voor de show waren de inschrijving nog niet om naar huis te schrijven, maar daarna was het alle hands aan dek. De dieren kwamen bijna per uur binnen. Het resultaat mocht er zijn. Over de 500 kleine knaagdieren werden aangeboden voor deze keuring!

Toen werd het zondag 7 april. Rond 7 uur gingen de deuren open en met een groep vroege Duitsers laadden we voor de laatste keer de wagen leeg. Hierin zaten de trofeeŽn, lunchpakketten, koffie en andere noodzakelijke dingetjes. Even daarna kwamen Monique, Katja en Marjolein die het secretariaat gingen instaleren en daarna werden de eerste inschrijvers geholpen. Rond 10 uur gingen de keurmeesters van start en voor de kleurratten waren er dit keer maar liefst 5 uitgenodigd! Voor de nieuwe keurmeesters was deze show een geweldige openbaring. Er waren zoveel verschillende dieren ingeschreven. Het gebeuren bij de overige kleine knagers werd onder supervisie van Anneke Vermeulen gedaan. Natuurlijk mocht zij tijdens haar laatste jaar als actief keurmeester niet ontbreken. De chinchilla’s waren nieuw tijdens deze show, maar onder leiding van Rolf Captijn wordt dit bij de volgende shows verder uitgewerkt. Het was een schitterend gezicht al die mooie knaagdieren. Zeker zo mooi waren de bekers, die opgesteld stonden tegen een nostalgische spiegel van 2 bij 1.50 groot. De bekers, 150 in totaal, en het billboard waren aangeboden door Diervoeders Versele Laga uit BelgiŽ. Zo’n grote show komt natuurlijk niet zomaar tot stand maar vraagt vele handen en die hebben we gekregen! Om te beginnen was er een grote schilderploeg die enkele vrije zondagen hebben opgeofferd. Het secretariaat dat bloed zweet en tranen heeft gekost. De website die voor deze gelegenheid helemaal is opgebouwd. Het grafische team waardoor het vraagprogramma, de catalogus en het mooie bord boven het secretariaat is ontworpen. En natuurlijk de nieuwe opzet bij de chinchilla’s. Maar natuurlijk ook al de mensen die mee hebben opgebouwd en weer afgebroken. Deze mensen, meer dan 60 in totaal, hebben deze show tot een succes gemaakt!

We hopen dat we dit deel van het 40-jarig bestaan mooi gevierd hebben! In ieder geval is er besloten om dit evenement jaarlijks te laten terugkomen!

Renť Bastiaans
CoŲrdinator NKV Bokaal

Definitieve catalogus NKV Bokaal 2013 inclusief uitslagen

Rectificatie: De schimmelmuizen zijn niet gekeurd door Katja, maar door Mark Kalberg.