Agenda

De sluitingsdatum voor de N.K.V. keuringen is twee weken v๓๓r de showdatum. Schrijf tijdig in als je mee wilt doen. Vergeet niet om de keuringsregels door te lezen. Bij elk evenement staat of een fokkerskaart verplicht is en hoe je kunt inschrijven.

Schoorl – zaterdag 3 november 2018
Locatie: Sporthal de Blinkerd

Voor de eerste keer een eendaagse show gehouden in Schoorl bij de vereniging de Duinstreek. In een prachtige omgeving vlakbij het strand en de beroemde klimduin. Naast kleine knaagdieren, konijnen, hoenders en watervogels, zullen er ook diverse soorten Tropische vogels, Parkieten etc te zien zijn.

Fokkerskaart is verplicht. Keurmeester is Anneke Vermeulen.

Meer info volgt.
NKV Jongdierendag – zondag 2 december 2018 (Exoknaag)
Locatie: Expo Center Houten, Meidoornkade 24, Houten.

Om mee te doen moet je lid zijn van de N.K.V. vereniging. Er is geen fokkerskaart van K.L.N. nodig. Wil je alleen meedoen aan dit evenement, bestaat de optie kort lidmaatschap. Dit kost € 5. Aanmelden kan via het registratieformulier.

Vanaf dit jaar gaat er op Exoknaag iets veranderen. Doordat er teveel mensen elke keer in en uit de keuringkring lopen, sluiten we vanaf nu de kring af. Er zijn maar twee in- en uitgangen en deze dienen vrij gehouden te worden. Het is te afleidend voor de keurmeesters en schrijvers als er iedere keer mensen in en uit lopen. Vandaar deze verandering.

De inzenders mogen (wanneer je dat wilt) voor tien uur hun spullen achter bij de muur zetten, maar om tien uur sluiten we de ring voor iedereen behalve voor de keurmeesters, aandragers, schrijvers en bestuur.

Dus beste leden als jullie je spullen er willen neerzetten, haal er dan alles uit wat je die dag nodig hebt, want de kring blijf dicht tot na de prijsuitreiking en jullie kunnen dus niet meer “even” iets pakken. Het neerzetten van je eigendommen is op eigen risico.
Gelderlandshow in Wijchen - 15 december 2018
Locatie: Nieuweweg 203, Wijchen (OLYMPIC Sport- en evenementencentrum)

Inschrijven alleen met fokkerskaart.

Tijdens de Gelderlandshow op 14,15 en 16 December 2018 zullen de ter erkenning aangevraagde kleuren van de kleine knaagdieren behandeld en gekeurd worden. De precieze dag en data is nog niet bekend. Wel zullen we als NKV op de zaterdag 15e aanwezig zijn met een eendagskeuring.

Wil je dieren ter erkenning aanvragen? Dan graag contact opnemen met de standaardcommissie of een mailtje sturen naar secretaris@kleineknaagdieren.nl dan zorg ik (Katja) dat het bij de juiste persoon terecht komt. Op de site van KLN vind je de regels betreft het aanvragen van een erkenning.