Nieuwe website Nederlandse Knaagdierenfokkers Vereniging

Op 20 augustus 2006 heeft de vereniging met trots de website van de Nederlandse Knaagdierenfokkers Vereniging gelanceerd zoals wij die afgelopen jaren kenden. De bezoekers aantalen waren groot en overal waar je ook kwam, iedereen kende de website over knaagdieren: www.kleineknaagdieren.nl. De website heeft 7,5 jaar lang stabiel gedraaid. Maar de wereld om ons heen verandert en de website raakte verouderd. Op bepaalde tablets wordt flash animaties niet ondersteunt, de resolutie mocht wel wat groter, de layout was niet meer frissend genoeg, verschillende onderdelen van de website waren niet gekoppeld en leden hadden verschillende wachtwoorden. Maar nog erger: de inhoud en informatie raakte verouderd. Links naar websites deden het niet meer of je kwam ergens terecht waar je niet wilde zijn. Het was tijd om afscheid te nemen van deze website.

Wederom met trots lanceren wij deze nieuwe website. Een totaal vernieuwde website met heel veel informatie over knaagdieren. Natuurlijk hebben wij de geschreven artikelen beoordeeld en de artikelen laten staan die informatief zijn. Wij hebben een start gemaakt met het online zetten van de standaard. Een deel is voor iedereen toegankelijk, maar hoe kleurslagen eruit horen te zien, dat kunnen alleen leden inzien. Fokkerslijst, links, etc. is allemaal gekoppeld aan elkaar en met één gebruikersnaam of emailadres en wachtwoord kan je inloggen en zelf wijzigen. Maar er is nog veel werk voor de boeg! De beschrijving van alle kleurslagen is nog niet afgerond, taalkundig moeten wij nog her en der aanpassingen maken, de vertaling in het Engels moet nog grotendeels gebeuren, etc.

Attentie emailadressen

Helaas hebben wij niet van alle leden een werkend emailadres. Wanneer jij in december geen nieuwsbrief per email ontvangen hebt, wil jij dan met ons contact opnemen en jouw emailadres doorgeven?

Hieronder de belangrijkste wijzigingen.

Leden en inloggen

Ieder lid kan met zijn of haar wachtwoord in combinatie met zijn of haar emailadres inloggen. Wat nieuw is, is dat iedereen een gebruikersnaam heeft gekregen. Met deze gebruikersnaam in combinatie met jouw wachtwoord kan jij jouw wachtwoord resetten. In de toekomst komt er een discussieplatform binnen de website en daar komt jouw gebruikersnaam te staan inclusief eventueel een avatar. De mogelijkheden om een avatar te uploaden is al aanwezig.

Plaats een vink bij het inloggen zodat je ingelogd blijft staan. Ingelogd betekent dat je alles kunt zien zo ook de standaarden en mededelingen van het bestuur.

Lukt het jouw niet om in te loggen, neem dan contact met ons op.

Fokkerslijst

De fokkerslijst is niet geconverteerd. Dit omdat er veel onjuistheden en veel oude informatie in stond. Leden moeten opnieuw zich opgeven door middel van gebruik van het formulier. Daarbij kan je kiezen of jouw gegevens wel of niet overgenomen moet worden. Per diersoort kan je bepalen of jouw adres gegevesn, Facebook en website erbij moet staan. Per diersoort kan je ook andere links opnemen.

In de toekomst gaan wij de fokkerslijst moderner maken en komt er een voorstel stuk bij en kunnen mensen via een contactformulier contact opnemen. Ook komt een mogelijkheid om foto's erbij te zetten. Wij zitten ook te denken aan een te koop rubriek.

Links

Bij de vorige site mocht iedereen een link opgeven. Vanaf nu mogen alleen leden links opgeven en die kan je via console beheren. Je kunt informatie links opgeven, maar ook links naar je eigen site. Het is niet de bedoeling dat je links opneemt naar fokkers die niet lid van N.K.V. zijn tenzij de website als zeer informatief beschouwd kan worden. Deze link wordt dan gekenmerkt als informatiesite en niet als fokkersite.

Evenementen

Er is een aparte deel gekomen voor evenementen inclusief een inschrijfformulier voor de N.K.V. Bokaal. Besprekingen en verslagen van evenementen worden nu enkele jaren bewaard en daarna van de site verwijderd.

Fotoalbum

Er is een fotoalbum toegevoegd waar alle foto's van evenementen en dieren staan. De foto's van toekomstige evenementen zullen aan deze fotoalbum toegevoegd worden in plaats van dat er een artikel geplaatst wordt.

Ook zijn er fotoalbums van de verschillende diersoorten. In de toekomst wordt het mogelijk dat leden hun foto's uploaden.

Standaarden

Per diersoort is een samenvatting van de K.L.N. standaard opgenomen en zijn de nieuwe puntensysteem toegelicht. Alle erkende kleurslagen zijn conform de standaard 2013 opgenomen. Het kan voorkomen dat een foto niet de meest geschikte foto betreft van de kleurweergave. Mocht jij een betere foto hebben mag je die natuurlijk mailen. Ook mag je uit de duizenden foto's die op de site staan, een betere kiezen en deze mailen indien jij van mening bent dat deze foto de kleurslag of variëteit beter weergeeft.

Fouten

Helaas zul je zien dat her en der wat taalfoutjes staan, dat onderdelen nog niet vertaald zijn of dat je tegen een technisch mankement aanloopt. Mocht je een taalfout zien, mail het stuk van de tekst inclusief de link en geef met een ander kleur aan wat fout is.

Vragen

Voor alle vragen aarzel niet om contact met ons op te nemen. Dit kan via Facebook of per email.

Mocht jouw email niet binnen enkele dagen beantwoord worden... Wij ontvangen veel mails en kunnen helaas niet direct alle vragen beantwoorden. Heb geduld en wij komen op jouw vraag terug.