Hoezo, hamsterweken bij AH…

Je kunt soms die bedenkingen hebben bij reclames, maar Mirelle Leonard uit Oosterhout weet sinds deze week dat de hamsterweken bij Albert Heijn echt zijn. Levensecht. Ze mailde ons haar ervaring.

“Na een drukke werkdag besloot ik nog snel boodschappen te doen bij Albert Heijn in Arkendonk; rustig aan het verzinnen wat ik vanavond weer eens zou eten, liep ik op mijn gemak te kijken wat voor brood ik moest uitkiezen. Terwijl ik me omdraaide zag ik plotseling een wit- en roodharig bolletje over de vloer scharrelen. Even met mijn ogen knipperen, ik werk namelijk op de dierenkliniek De Beemd en zie al heel de dag beesten, maar nee, er liep echt een hamster.

Ik twijfelde geen seconde en zette mijn boodschappenmandje op de grond. Ik liep voorzichtig naar de hamster in een poging hem te pakken. Wel op mijn hoede, want deze beestjes kunnen venijnig bijten als ze een slecht humeur hebben.

Maar deze was erg lief. Ik dacht eerst aan een grap met een verborgen camera en keek goed rond me heen. Toen ik echter de vrouw van de kaasafdeling aansprak met de vraag of het normaal is dat er hier hamsters rondlopen. Met het oog op de hamsterweken, resulteerde dat in gillende medewerkers.

Gelukkig kwam er snel iemand met een doosje en de manager werd er vervolgens bijgehaald. Was dit een flauwe grap van een medewerker of is er iemand zijn hamster verloren in de Albert Heijn?

In ieder geval had ik meteen flink bekijks en natuurlijk wist niemand ervan. Ik heb uiteindelijk met een rood hoofd aangeboden om de hamster zolang te verzorgen. Tot de rechtmatige eigenaar zich meldt. Het vriendelijke personeel gaf nog wat eten mee, want het arme diertje leek behoorlijk uitgehongerd”.

Tot zover het mailtje van Mirelle. Het is niet haar bedoeling om de hamster zelf te houden, dus als degene van wie de hamster is dit leest, graag even contact opnemen met Mirelle.

Ze is te bereiken via Dierenkliniek de Beemd, Werkmansbeemd 49 in Oosterhout, tel. 01612-429551.

Bron: BN De Stem, 20 januari 2007