Muizenplaag in Amsterdamse bioscopen

De Amsterdamse bioscopen Pathé Tuschinski en Pathé De Munt kampen met een muizenplaag. Volgens een woordvoerder van de cinemaketen vluchten de diertjes weg van de bouwwerkzaamheden aan de Noord-Zuidlijn die vlakbij plaatsvinden op zoek naar een rustige plek. Daardoor signaleren bezoekers en medewerkers meer muizen dan normaal, liet hij dinsdag weten.


Deze muizen zitten veilig in de dierentuin Artis te Amsterdam gevangen

De knaagdiertjes worden volgens hem „doodnerveus” van de onrust en het rumoer in de omgeving. Hoewel er in de bioscopen altijd al muizen huizen, is het volgens Pathé momenteel toch wat lastiger om ze onder controle te houden. „We doen er alles aan om het te verhelpen. Dit is heel vervelend. We geven handenvol geld uit voor de bestrijding van de diertjes. Maar daarvoor zijn we aangewezen op specialisten die zich bij de inzet van bepaalde middelen ook weer aan de regels moeten houden.”

De muizen zijn vooral te zien in hoekjes van de foyer en het gangpad, aldus de zegsman. Hij sluit niet uit dat de diertjes zich ook in de bioscoopzalen ophouden. De beesten brengen overigens geen grote schade toe aan de panden.

De Telegraaf 29 mei 2007

Foto van Martin Braak