De diluted gerbil

De diluted gerbil is ontdekt in de jaren 90. Hij is voor het eerst gezien in Duitsland. De eerste diluted gerbil is de zilver agouti geweest. Dit weten wij uit verschillende informatiebronnen. Hierbij een stukje over waarom wij speciaal de diluted gerbil willen gaan kweken en introduceren.

De diluted gerbil spreekt ons het meest aan door zijn kleur het verdunnings-gen dd. Wij gaan in principe 4 kleuren kweken en in de toekomst ook introduceren. Dit zijn de kleuren diluted agouti, de diluted zilver agouti, de diluted blauw en de diluted sepia ook wel “chocolate”genoemd.

Wij zijn meer gemotiveerd geraakt om de diluted gerbil te kweken en te introduceren omdat er zo weinig kwekers van zijn. De meeste kwekers zijn er mee gestopt. De diluted gerbil was in het begin nogal zwak. Dankzij diverse kwekers in Nederland is deze kleur steeds sterker geworden.

Wij hopen voor nu en in de toekomst deze kleur nog sterker te maken en dat deze kleur daardoor behouden kan blijven. In de toekomst willen wij deze kleuren ook gaan introduceren en laten erkennen vooral de diluted agouti en de diluted blauw. Verder in de toekomst hopen wij nog meer diluted kleuren te kweken. U kunt ook op onze website kijken waar er over onze diluted gerbils geschreven wordt en kunt u ook in de toekomst lezen over wanneer wij nieuwe diluted’s krijgen en ze geboren worden.

Wij hopen verder meer mensen aan te moedigen om deze kleur te gaan kweken zodat we samen sterker staan met de erkenning van de diluted gerbil. Want sommige kleuren zijn in England en Zweden al erkent. Wij willen het kweken van deze gerbil niet verloren laten gaan, dit zou zonde zijn voor het werk dat diverse kwekers al hebben gedaan om deze kleur te behouden.

Bianca Erades en Zeger Teters