Voeding van een dwerghamster

In een dierenwinkel kun je verschillende merken hamstervoer kopen. Waar je op moet letten is dat het niet te eenzijdig is. Zo bestaat goed hamstervoer uit graskorrels, rogge, pinda's, graan, Johannes-brood, tarwe, zonnepitten, haver en maÔs. Geef je dwerghamster geen konijnenvoer. Dit is te eenzijdig en bevat te weinig vitamines. Caviavoer is zeer geschikt voor dwerghamsters. Een cavia kan namelijk zelf geen vitamine C aanmaken en daarom is het voer rijk aan vitamine C.


Je kunt met de muis een deel van het voer aanwijzen om zo het te vergroten.

In veel hamstervoer zit te weinig dierlijk eiwit. In het wild eet een dwerghamster ook slakken en wormen. Geef daarom je dwerghamster af en toe een paar hondenbrokken. Geef dwerghamsters geen kattenbrokken. Kattenbrokken bevatten namelijk te veel zout.

Je kunt ook verse groenten en fruit geven zoals wortel, bloemkool, sla, tomaat, appel, etc. Een stukje oud brood vinden dwerghamsters ook heerlijk.

Natuurlijk moet een dwerghamster beschikken over vers drinkwater. Het beste kun je een nippelfles gebruiken zodat het water niet vies wordt en er geen bacteriŽn in het water  kunnen komen. Waterbakjes moet je elke dag verschonen.