Welkom!

Welkom op de uitgebreide website voor fokkers en liefhebbers van (kleine) knaagdieren. Deze website bevat heel veel informatie over de Nederlandse Knaagdierenfokkers Vereniging (N.K.V.) en de knaagdieren. Zo kun je hier informatie vinden over huisvesting, verzorging, voortplanting, de (erkende) kleurslagen, de door onze organiseerde evenementen en/of keuringen, etc. Daarnaast worden er geregeld nieuwe, informatieve artikelen over de diverse diersoorten geplaatst. In onze database staan nu al meer dan 350 artikelen! Ook staan er her en der prachtige foto's die je vaak door middel van een "klik" kunt vergroten. Ook zijn wij actief op Facebook waar iedereen vragen kan stellen.


Algemene Ledenvergadering - zondag 8 maart 2020

Zie onze agenda evenementen voor meer informatie.
( van )

( van )

Foto's van N.K.V. Bokaal gehouden op 21 april 2019

Op 21 april 2019 was de 13e editie van de N.K.V. Bokaal gehouden. Klik hier om de foto's gemaakt op de N.K.V. Bokaal te bekijken.

De foto's zijn door de clubfotograaf Martin Braak gemaakt. De foto's mogen door de eigenaren van de dieren gebruikt worden met vermelding van de naam van de auteur.

Erkenningen

Aangevraagd:
- Syrische hamster in de kleur Roest door Romy v.d. Bildt. Voorlopig erkend tot 1 April 2020.
- Campbelli dwerghamster in de kleur Mandarijn door Joep Vrijhof. Voorlopig erkend tot 1 April 2020.

De voorlopige erkenning van de tamme rat in Russisch Blauwagouti is afgewezen doordat hier geen dieren voor ingezonden waren.

Oproep: voornemen erkenning Roborovski dwerghamster

Het bestuur is voornemens om de Roborovski dwerghamster voor te gaan dragen voor erkenning. Deze soort komt in steeds meer kleuren voor en is veel tammer als vroeger. Wie heeft deze soort en wil meewerken voor de erkenning? Graag een email naar secretaris@kleineknaagdieren.nl.