Nestje Syrische hamsters

Vanaf juni 2005 fok ik kleinschalig Syrische hamsters. Elk nestje is weer anders, maar waarover ik me keer op keer weer verbaas is hoe snel deze kleine diertjes groeien en veranderen! Ik maak bijna elke dag foto’s, zodat je op elke foto kunt zien dat ze weer een stukje veranderd zijn. Deze jongen zijn op 21 december 2006 geboren, de ouders zijn een goud langhaar en een crème d.o. korthaar.

Op dag 1, de dag van de geboorte, zijn ze nog helemaal kaal en roze, de oogjes zijn dicht:

Op dag 2 is er nog niet zoveel veranderd, ze zijn alleen iets groter geworden:

Op dag 3 begin je al kleurverschil te zien. Het pigment breekt door, en je ziet langzaam welke er goud en welke er crème worden:

Op dag 5 is het pigment al veel duidelijker doorgebroken. Je ziet de verschillen tussen de 2 kleuren erg goed.

Hier zijn de jongen een week oud, ze beginnen nu echt haar te krijgen, en de gouden hamstertjes worden steeds donkerder. Ook beginnen ze nu langzaam met het eten van klein voer, zoals havermoutvlokken, parkietenzaad en andijvie:

Op dag 8 zijn ze alweer gegroeid, ze krijgen steeds meer haar. Ook het verschil in geslacht is nu goed zichtbaar:

Dag 10, de jongen zijn alweer gegroeid en krijgen steeds meer kleur:

Dag 12, de gouden jongen worden steeds donkerder, ook de crèmes krijgen meer kleur. Ze gaan nu steeds meer zelf eten:

Dag 15, vanaf vandaag zijn de oogjes open, ze beginnen nu ook meer hamstervoer te eten:

Dag 19, de jongen blijven groeien en worden zelfstandiger. Ze drinken minder bij hun moeder en eten steeds meer zelf. Onbeperkt hardvoer, groente, vooral andijvie, brintapap en meelwormen gaan er goed in.

Dag 22, vandaag zijn de jongen apart gaan wonen van hun moeder:

Dag 28, vier weken oud. De jongen worden op geslacht gescheiden. Ze worden ook al steeds groter, het gemiddelde gewicht is nu 80 gram!

Dag 32, de jongen worden steeds groter en zelfstandiger, nog een week en ze gaan verhuizen! Het gemiddelde gewicht is nu 90 gram, ze zijn al tam en zijn nu echte hamsters!

Dag 36: Vanaf vandaag kunnen de jongen verhuizen naar hun nieuwe baasjes!

Het gaat altijd heel erg snel! Maar het is keer op keer weer geweldig te zien hoe ze van roze wurmpjes opgroeien naar echte hamsters!

Mila de Saegher