'Bericht van de Hamsterfluisteraar'

Een nieuw boek is op de markt. Op een ontzettend leuke manier wordt beschreven hoe hamsters te houden vanuit het gezichtspunt van De oorspronkelijk uit Epe afkomstige auteur Marian Henderson. Deze schrijfster is al vele malen in staat gebleken om met haar humoristische, warme en persoonlijke schrijfstijl onderscheidende boeken te maken.

Dit hamsterboek is volgens de schrijfster een 'warm pleidooi voor het betere hamsterleven' dat wordt uitgegeven door Uitgeverij Gelderland in Epe.

De uitgave bevat bovendien schitterende foto's van de talentvolle Russische fotografe Elena Eremina. Het boek is dan ook ingezonden voor de Jan Wolkersprijs 2013.

Marian Henderson (1954) schrijft informatieve boeken met een persoonlijke invalshoek, die laagdrempelig en lichtvoetig zijn. Ook in dit boekje combineert zij informatie en emotie. De feiten over het houden van hamsters, die de liefhebber graag wil lezen en daarnaast haar eigen ervaringen met ruim 30 jaar hamster-hobbyisme. Het werd een openhartig verhaal, waarin ze niet alleen haar liefde voor hamsters beschrijft, maar ook de fouten die ze maakte, die sommige van haar diertjes het leven hebben gekost. Maar het allerbelangrijkste is misschien wel dat ze duidelijk maakt dat een hamster een heel eigen leventje heeft. Het is geen diertje dat je alleen maar in een hokje stopt voor je eigen plezier, maar een wezentje met geheel eigen behoeften. Wanneer je dat figuurtje wat beter leert kennen en in zijn pootafdrukjes stapt, kun je hem op zijn eigen hamsterachtige wijze heel gelukkig maken. Een warm pleidooi voor Het Betere Hamsterleven.

Paperback, 80 pagina's
ISBN: 9789081699686
Prijs: € 11,95

Als N.K.V. hebben we de mogelijkheid om dit boekje met staffelkorting te kunnen kopen, dit ligt echter aan het aantal uiteindelijke geļnteresseerden. Leden die interesse hebben kunnen zich wenden tot onze secretaris: secretaris@kleineknaagdieren.nl.