Voeding van een chinchilla

Basisvoer

Het maagdarmkanaal van een chinchilla is ingesteld op veel ruwe celstof. Als basisvoer kan je de chinchilla het beste pellets geven. Deze pellets bestaan uit gemalen granen, geperst hooi en toegevoegde vitamines en mineralen. Pellets zien er uit als bruin / groene staafjes. Pas op dat je geen gemengd voer of pellets voor andere knaagdieren geeft. Ook konijnenpellets zijn niet geschikt. Dit kan op langere termijn leverbeschadigingen veroorzaken.


Chinchilla pellets

Hooi

Naast het basisvoer moet een chinchilla hooi hebben. Dit is vezelrijk en zorgt ervoor dat de rest van het voedsel goed verteerd kan worden. Elke dag heeft een chinchilla een handjevol droog, frisruikend hooi nodig.

Extra's

Als extra voer kan je gemengd voer geven of chinchilla snoepjes. Voorbeelden hiervan zijn Charlie Chinchilla Cracker Treats , Crispy Chinchilla's Nature van Prestige, Extra Vital voor Chinchilla's , Cocktail voor Chinchilla's of Chinchila Nature van Vitakraft.Knaagmaterialen

In een kooi mag een stuk knaagsteen niet ontbreken. De chinchilla gebruikt dit blok voor het onderhoud van zijn gebit. Daarnaast krijgt de chinchilla kalk binnen.